Stängt seminarium med TTIP-höjdare i Stockholm

I morgon står Utrikesdepartementet, uppbackade av LO och Svenskt Näringsliv, värd för en ”högnivådialog” om TTIP i Stockholm. Bland talarna återfinns handelskommissionär Cecilia Malmström, hennes amerikanska motsvarighet Michael Froman, TTIP-förhandlarna Dan Mullaney (USA) och Ignaciao Bercero (EU) samt nytillträdda handelsministern Ann Linde.

Utmärkt tillfälle för oroliga medborgare att träffa beslutsfattarna och ställa frågor? Nix, eventet är stängt. Först idag, dagen innan, lägger regeringen på sin hemsida ut begränsad information om seminariet. Svenskt Näringsliv har inte med eventet i sitt kalendarium, LO har inte skrivit ett ord trots att deras lokaler används, och först djupt nedgrävt på EU-kommissionens hemsida finns ett kort omnämnande om att Malmström är på plats. Inget för vanliga medborgare alltså. Vi dödliga får glädja oss åt en påstådd livestream från LO:s hemsida.

”Transparens och öppenhet är och skall vara ledord när världens stå största marknader förhandlar om ett frihandelsavtal. Stockholmsdialogen är ett konkret uttryck för just öppenhet och transparens i frihandelsförhandlingar”, menar nya handelsminister Linde i ett uttalande.

Regeringen, LO och Svenskt Näringsliv tycks verkligen ha ansträngt sig för att så få som möjligt ska känna till deras seminarium. Det hela påminner onekligen om ett välkänt meningsutbyte i en ännu mera välkänd bok (49 sek. in)

Mer; Greenpeace anordnar i protest en aktion utanför LO-borgen i morgon

Kommentarer inaktiverade.