Malmström nominerad till greenwash-pris – på grund av TTIP

Svenska Cecilia Malmström är i sin roll som handelskommissionär ansvarig för att driva förhandlingarna om TTIP-avtalet i hamn. Men hon har slirat på sanningen för att göra det; åtminstone enligt miljöorganisationen Jordens Vänner som nominerat Malmström till årets Greenwash-pris, ett pris som delas ut årligen för att ”uppmärksamma och kräva förändring av de som sprider falska miljöbudskap”.

Det föga smickrande priset har tidigare delats ut till bland andra Centerpartiets föregående partiledare Maud Olofsson, Stora Enso och Trafikverket (för kommunikationen kring Förbifart Stockholm). Cecilia Malmström konkurrerar i år med Body Shop, EcoEnergy, Forest Stewardship Council och Rikshem.

Malmström är nominerad ”då hon framhåller handelsavtalet Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) som något positivt för konsumenter och miljö när avtalet i själva verket är ett allvarligt hot mot hälsa, miljö och djurskydd”.

Priset delas ut under Almedalsveckan. Vill man rösta på Cecilia Malmström gör man det längst ner på den här sidan.

2 comments

  1. Lisbeth Jakobsson

    Besviken på media som dåligt informerat mig och allmänheten i detta så avgörande avtal.
    Mycket förståligt framförande av Lars Igeland när han informerade i Härnösand.

    • Liberterianen

      Media såsom schiebsted och Bonnier? Varför skulle de informera dig om viktiga saker?